1 plateau, 4 keer anders

Styling plateau planten

Een paar jaar geleden kreeg ik deze grote ronde serveerplank cadeau. Hij wordt hier in huis vaak gebruikt als borrelplank, maar is ook perfect te gebruiken als stylingplateau op tafel. Met zo’n groot plateau kun je een heleboel kanten op. Ik deel met jullie vandaag 4 manieren om hem op tafel te stylen. De plank die ik gebruikt heb, komt van Xenos.

1 | Plantlover

“Alle planten verzamelen!” Ben jij ook zo dol op plantjes? Dan is dit plateau misschien wel iets voor jou! Kies voor planten van verschillende hoogtes. Zo creëer je diepte en zorg je ervoor dat alle planten goed te zien zijn. Persoonlijk vind ik het leuk om allerlei verschillende (vintage) potjes te gebruiken. Dit plateau staat best vol, daarom is het een goed idee om te zorgen voor een eenheid in kleur. In dit geval heb ik gekozen voor bruintinten. Doordat bijna alles op het dienblad bruin en groen is, blijft het toch rustig.

Styling plateau planten
Terracottapot met sinaasappelboompje: Intratuin, Tamegroute kandelaar: Casa Maria, Overig: Kringloop en rommelmarkten

2 | Jouw mooiste servies

Mooie serviezen, ik kan daar geen genoeg van krijgen. Thomas snapt niet hoe ik steeds weer zo blij kan zijn met een schaaltje of kommetje dat ik ergens gescoord heb. Dat bij elkaar gesprokkelde servies staat hier normaal gesproken gewoon netjes in de la, maar hoe leuk is het om het als pronkstukken uit te stallen op je tafel? Bij deze tweede variant dus een verzameling van wat mooie schaaltjes en kommetjes. Let ook hier weer op de kleuren, probeer items te kiezen uit één kleurpalet.

Styling plateau servies
Okergele schaaltjes en koffiekommetjes; Kwantum , Groene kan: Blokker, Vaas: Bloomon, Kandelaar: Casa Maria, Overig: Kringloop
Styling plateau servies

3 |Go Green

Zoals ik bij de vorige twee stylingideeën al benoemde, is het mooi om één kleur of kleurenpalet te gebruiken. In deze styling heb ik dit dan ook gedaan en heb ik gekozen voor de kleur groen. Bij ons in huis is het niet moeilijk om snel wat groene items bij elkaar te vinden, deze kleur is ruimschoots aanwezig! Misschien heb jij ook wel zo’n favoriete kleur en kun je een statement maken door een groepje met items in deze kleur bij elkaar te zetten. Zo komen de spulletjes vaak nog beter tot hun recht dan wanneer het verspreid is door de hele kamer. De bloemen liet ik staan, omdat ik het mooi vind als er wat meer hoogteverschil is op het plateau.

Styling plateau groen
Bloemen: Allure Bloemen en Planten, Kan: Blokker, Notenkraker: Dille & Kamille, Kandelaar: Casa Maria, Glazen fles en keramieken gietertje: erfstukjes van familie
Styling plateau groen

4 | Koffietijd

Bij deze plank heb ik meteen zin om aan tafel te schuiven en lekker bij te kletsen met vriendinnen of familie. Als ik bij mijn ouders thuis kom, staan de koffiekan, koffiekopjes en koekjes altijd al op tafel; zo gezellig! Deze laatste plank is dus geïnspireerd op de koffiemomentjes in mijn ouderlijk huis. Het nodigt meteen uit om te gaan zitten en ziet er ook nog eens leuk uit. Een kaarsje erbij kan wat mij betreft op elk moment van de dag en geeft meteen sfeer.

Styling plateau koffie
Koffiekan: House Doctor, Koffiekopjes: Kwantum, Kandelaar: Casa Maria, Schaaltje in de vorm van blad: Gemaakt door leerlingen van Breda College, Overig: Kringloop
Styling plateau koffie
Ook leuk met een blauwe kaars! Kandelaar: Emmaus. Kaars: Flying Tiger

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en dat je zelf ook aan de slag kunt met een stylingplateau op tafel! Welke van de vier is jouw favoriet?

5 antwoorden op “1 plateau, 4 keer anders”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *