Een mooi kleurenpalet voor jouw interieur

Ga jij binnenkort verhuizen, of wil jij je huidige interieur nieuw leven inblazen? Dan kan het maken of kiezen van een kleurenpalet je helpen bij het creëren van een samenhangend geheel in jouw huis. De meeste mensen weten wel welke kleuren hen aanspreken, maar twijfelen of die kleuren bij elkaar passen. Voor inspirerende kleurenpaletten kun je natuurlijk terecht op Pinterest en ook in woonprogramma’s of woonbladen kun je zien hoe bepaalde kleuren bij elkaar staan. In dit artikel wil ik je laten zien hoe je ook uit niet-interieur-gerelateerde plaatjes je inspiratie kunt halen.

De afgelopen jaren maakten wij elke zomervakantie een verre reis. Zo zijn we vorig jaar 3 weken gaan backpacken in Thailand. Toen ik laatst onze vakantiefoto’s terug keek, vielen me de mooie kleuren weer op. Met deze foto’s ter inspiratie, stelde ik voor jullie 3 kleurenpaletten samen. Aan de hand van het kleurenpalet, laat ik zien hoe je deze kleuren in je interieur kunt laten terug komen.

Bron foto: Huizemus

Kleurenpalet Wat Arun

Wat Arun Tempel, Bangkok. Fotografie: Yonne Musters
Bron: Boligmagasinet. Fotografie: Tia Borgsmidt

Wat Arun is een boeddhistisch tempelcomplex in Bangkok. Vooral de details op deze tempel hebben veel indruk op me gemaakt. De gehele tempel is namelijk rijkelijk versierd met porselein en heeft een prachtig kleurenpalet. In het inspiratieplaatje kun je zien hoe je deze frisse kleuren terug kunt laten komen in je interieur. Met een lichte witte basis en een toevoeging van donkergroen, cognac en mosterdgeel ontstaat er een warm geheel.

Kleurenpalet Local Food Market

Local Food Market, Chiang Mai. Fotografie: Yonne Musters
Bron: That Nordic Feeling

In de Thaise stad Chiang Mai deden wij een kookcursus, waarvoor we inkopen moesten doen op de lokale markt. De kraampjes vol met kleurrijk, tropisch fruit waren soms net kunstwerkjes. De combinatie van bordeaux, roze en groen vond ik verrassend mooi. Een okergeel accent maakt het geheel net wat spannender. Op het inspiratieplaatje zie je hoe stijlvol deze kleuren in een interieur samen komen.

Kleurenpalet Beach Vibes

Strand Koh Phangan. Fotografie: Yonne Musters
Bron: Vtwonen

Ga jij liever voor een wat meer ingetogen kleurenpalet? Dan is dit kleurschema misschien iets voor jou. Ik ben sowieso dol op het strand, maar de Thaise eilanden waren wel echt paradijsjes. Schommelend in een hangmat aan een palmboom met dit uitzicht, dat is toch geweldig? Door de zandkleuren samen met blauw en zacht okergeel in je interieur terug te laten komen, houd je dat fijne vakantiegevoel nog even vast. Voeg er nog wat planten aan toe en je hebt alle kleuren van dat Thaise strand om je heen.   

Tot slot

Ik hoop dat ik je met dit blog hebben kunnen inspireren om ook eens met een ander oog naar je omgeving te kijken. Voor dit artikel heb ik vakantiefoto’s gebruikt, maar misschien ontdek jij ook wel mooie kleurencombinaties in je dagelijkse omgeving. Ik ben benieuwd waar jij je inspiratie vandaan haalt! Laat het me gerust weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *