Jouw interieur klaar voor het najaar

jouw interieur klaar voor het najaar

De regen tikt tegen de ramen, de wind raast om het huis. Tijd om het binnen gezellig te maken! Nu je met het slechte weer vaker binnen zult zijn, is het belangrijk dat jouw huis een fijne, warme plek is waar je met plezier in thuis komt. Vandaag deel ik een aantal eenvoudige tips om jouw interieur klaar te maken voor het najaar.

De afgelopen jaren ben ik de herfst steeds meer gaan waarderen en stiekem is het nu mijn lievelingsseizoen. Boswandelingen maken met die prachtige, gekleurde bomen, het laagstaande najaarszonnetje dat de kamer in schijnt en met een warme, gebreide trui en een kop thee op de bank. Klinkt heerlijk, toch? Houd dit gevoel vast en laat je inspireren door mijn herfst-interieur-tips.

Styling met pompoenen

Pompoenen geven je huis een instant herfst-gevoel. Ze staan leuk op de tuintafel of bij de voordeur, maar je kunt een pompoen ook een andere functie geven. Een paar jaar geleden maakte ik bijvoorbeeld dit toffe pompoenvaasje. Je creëert hem door een pompoen uit te hollen, zodat er een groot glas of vaasje in past. Vervolgens kun je hem vullen met droog- of verse bloemen. Ik schreef er destijds een blog over bij Meubeltrack, waarin ik het stappenplan voor deze Do It Yourself beschrijf. Kleine pompoenen kun je ook uithollen, zodat er een waxinelichtje in past. Als dat niet herfstig is!

klaar voor het najaar met pompoenen
Pompoenen – Intratuin. Glazen kistje (gevuld met walnoten) – Riverdale. Heide. Calluna heideplantje – Tuincentrum. Dienblad is een oud, geroest tafelblad.

Warme plaids

De avondjes worden weer frisser in de herfst. Niets lekkerder om dan ‘s avonds op de bank onder een lekker plaid te kruipen. Kies voor een dekentje dat goed past in de kleuren van je interieur, zodat het er ook nog eens leuk uit ziet als hij gedrapeerd over de bank ligt. De verlichting op deze foto geeft ook meteen sfeer aan het geheel. Las je afgelopen week mijn blog al met shoptips voor de leukste lampen in je interieur?

klaar voor het najaar met plaids
Plaid – Kwantum. Bank –Sissy-boy Homeland. Oranje kussen – Ikea. Kussen vogels – Mars & More.

Droogbloemen

Droogbloemen kunnen wat mij betreft het hele jaar door, maar passen toch wel het allerbest bij het herfstseizoen. De winkels liggen er in het najaar namelijk vol mee en je hebt ze in alle kleuren, soorten en maten. Leuk als bosje in een vaas, maar ook uitermate geschikt voor DIY-projecten. Vorig jaar maakte ik bijvoorbeeld deze mooie droogbloemenkrans. In dit stappenplan lees je hoe ik hem maakte.

klaar voor het najaar met droogbloemen
Zelf gemaakte krans. Droogbloemen van Intratuin.

Vachtjes en kaarsen

In het najaar haal ik altijd mijn schapenvachtje weer van zolder. Dit geeft meteen een warm en behaaglijk gevoel. Onze kat is ook altijd dolgelukkig als ik dit vachtje naar beneden haal en is er dan ook niet vanaf te slaan. Van kaarsen kun je wat mij betreft niet genoeg hebben, die gaan bij ons in het najaar iedere avond aan. Zo gezellig!

klaar voor het najaar met kaarsen
Schapenvacht – Sheepy. Groen tafeltje – Ikea. Koperen houder waxinelichtje – Xenos. Groene bol met gouden houder – Casa . Blauwe kaars – Hema

Herfstbloemen

De kleuren van het najaar naar binnen halen, geeft meteen dat fijne herfstgevoel. Dit kun je doen met kussens, plaids en kaarsen, maar ook een kleurrijk herfstboeket doet het altijd goed. Ik heb in dit boeket voor de kleuren rood, oranje, geel en paars gekozen. Ik word persoonlijk altijd vrolijk van zo’n fleurig boeket op tafel!

klaar voor het najaar met herfstbloemen
Boeket – Allure Bloemen en Planten. Kandelaar – Tamegroute .

Aan de slag

Op welke manier haal jij de herfst het liefst in huis? Ik ben benieuwd! Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren.

Eén antwoord op “Jouw interieur klaar voor het najaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *