Stylingtips voor een feestelijk gedekte kersttafel

kersttafel
Door Yonne & Elte Musters

Nog iets minder dan een week en dan is het kerst! Na een jaar als dit, hebben we allemaal nog meer behoefte aan gezelligheid in huis en de aanwezigheid van onze geliefden. Dit jaar vieren we kerst in een wat kleiner gezelschap dan anders, maar dat betekent ook dat je misschien wel eens extra kunt uitpakken met een luxe diner of een riant gedekte tafel. In dit blog geven we je inspiratie en tips voor het stylen van een feestelijk gedekte kersttafel, waar jij hopelijk heel lang aan kunt natafelen.

Twee jaar geleden schreef ik ook al eens een blog over een kersttafelstyling die ik samen met mijn zus Elte deed. We vonden dit zó leuk om te doen, dat we dit jaar besloten een tweede versie te maken. Het decor mocht dit keer het sfeervolle huis van Elte zijn. Voor het dekken van de tafel trokken we bijna letterlijk al haar servies uit de kast. Kijken jullie mee hoe het geworden is?

kersttafel styling

Layering

Met kerst mag het allemaal best een beetje extra. Door gebruik te maken van verschillende laagjes oogt het net wat rijker en luxer. Zo kunnen jouw placemats best op het tafelkleed en kun je de borden voor de verschillende gangen alvast mooi opgestapeld neer zetten. Op het bovenste bord of schaaltje kun je een decoratief kerstornament leggen of misschien wel een klein cadeautje voor je gasten.

kersttafel styling

Christmaslights

Kerst is het feest van de lichtjes. Lampjes kun je dan wat ons betreft met kerst ook niet genoeg hebben. Op onze kersttafel kozen we voor een subtiel lichtsnoer. Eentje met een batterij is hiervoor het meest praktisch, zo heb je geen last van extra kabels die door de kamer lopen. Dit was toevallig een lichtsnoer met knijpertjes. Dat is ook nog ideaal om het menu, een naamkaartje of een persoonlijke boodschap voor je gasten aan vast te klemmen! Verder kozen we voor dinerkaarsen in verschillende hoogtes die qua kleur goed bij de rest van de styling passen.

kersttafel styling

Decoratie items

Behalve mooi servies, – bestek en – glazen is het leuk om met andere decoratie-items je tafel verder aan te kleden. Kijk eens tussen je kerstspullen of er nog wat dingen zijn die je dit jaar niet gebruikt hebt. Zo vond Elte bijvoorbeeld nog deze koperen slinger en wat kleine kerstballetjes die dit jaar geen plekje in de boom kregen. Door deze items over de tafel te verspreiden, creëer je meteen een feestelijk kerstsfeertje.

kersttafel styling

Mix & Match

Zoals je misschien al was opgevallen, hebben we gebruik gemaakt van veel verschillende borden, kommen en schaaltjes. Dit zijn allemaal spullen die Elte de afgelopen jaren verzameld heeft. Wat ons betreft geeft juist het mixen van spullen je tafelstyling eigenheid en een speels effect. Het geheel is een mix van Dille en Kamille, Action, Riverdale, familie-erfstukken en veelal koopjes van kringlopen en rommelmarkten.

kersttafel styling

Kerstgroen

Tot slot is het altijd leuk om wat kerstgroen toe te voegen aan de tafel. Je kunt dit doen door wat dennentakken of eucalyptus op tafel tussen de borden te leggen. Ook kun je wat takjes aan het cadeautje of naamkaartje klemmen of een mooi (zelfgemaakt) kerststuk op tafel zetten. Wij kozen voor een vaas met dennentakken, amaryllissen en rozebottels. Een vaas die je zodra het kerstdiner begint waarschijnlijk van tafel haalt, maar het is toch té leuk als je gasten de kamer binnen komen en dit op die mooi gedekte tafel zien pronken?

kersttafel styling

Proost

Wij kregen bij het zien van het eindresultaat meteen zin om aan te schuiven aan deze feestelijk gedekte kersttafel. We hebben dan ook meteen maar even de glaasjes ingeschonken. Proost op nog veel meer van dit soort gezellige zussen-middagen en een mooie start voor ons nieuwe bedrijfje Huizezus. Wij hopen in 2021 heel veel mensen blij te mogen maken met een interieuradvies en het creëren van een fijn thuis. Fijne kerst allemaal!

kersttafel styling

12 antwoorden op “Stylingtips voor een feestelijk gedekte kersttafel”

  1. Wat een super gezellige en feestelijke tafel!. Inspiratie voor iedereen…..ik ga eens kijken wat ik allemaal nog in de kast heb 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *