5 stylingtips voor een buitenlunch

De deuren en ramen kunnen weer open en we kunnen de tuin in, want het is lente! Onze tuin is in dit seizoen op z’n mooist met de eerste bloemen in bloei en onze bloesemboom. Waar ik enorm van kan genieten in de tuin is buiten eten. In dit artikel deel ik 5 stylingtips voor een buitenlunch, waarmee je een setting creëert die ervoor zorgt dat je meteen wil aanschuiven. Het ziet er ook nog eens heel Instagram-waardig uit!

Buitenlunch

De inspiratie voor het dekken van deze tafel kwam door een toffe samenwerking met het merk Pip Studio. Ik mocht wat items van hun website uitkiezen en koos voor bordjes en cappuccinomokken van de Jolie-collectie. Daar krijg je toch meteen een lentegevoel van? Lees verder om te zien hoe ik dit servies combineerde!

Lekker zitten

Door op je tuinstoelen of -bankje mooie kussens of een vachtje te leggen haal je een beetje binnen naar buiten en creëer je meteen een knusse sfeer. Het doet huiselijk aan en zit natuurlijk ook nog eens een stuk lekkerder!

Buitenlunch Pip Studio

Natuurlijke materialen

Onder de porseleinen bordjes legde ik rotan placemats. Dit is natuurlijk en past goed bij de tuin-setting. Daarnaast komen door een ruw materiaal als rotan, de glanzende bordjes extra mooi tot hun recht. Durf verschillende materialen te mixen en matchen, dit zorgt voor diepte en maakt je tafel levendig.

Buitenlunch servies

Kleur

Kleurrijk eten en drinken doet het altijd goed op een eettafel. Heb je het sinaasappelsap en de aardbeitjes gespot op mijn foto’s? Naast dat het natuurlijk vooral heel lekker is, ziet het er ook meteen uitnodigend en smakelijk uit. Serveer je sinaasappelsap eens in een wijnglaasje en doe het fruit in een mooi schaaltje; meteen een feestelijk gevoel!

Styling tuintafel

Bloemen op tafel

Ik had het geluk dat ik bij Pip Studio ook zo’n mooie bos kunst(!)bloemen mocht uitzoeken. Ook bloemen zorgen voor het huiselijke gevoel, waar ik het eerder over had en maken meteen een hoop sfeer op de tuintafel! Je kunt de bos bloemen van je keukentafel tijdelijk even naar buiten halen, een mooie buitenpot met kleurrijke bloemetjes op tafel zetten en later in het jaar kun je misschien zelfs bloemen plukken in je eigen tuin en deze in een vaas op tafel zetten.

Styling tuintafel

Touch of gold

Ik heb ooit dit goud bestek, nog helemaal nieuw in de verpakking, op een rommelmarkt gevonden. Eén van mijn beste aankopen! Ook nieuw is dit bestek gelukkig prima te betalen. We eten er niet dagelijks mee, omdat het bestek niet in de vaatwasser mag, maar voor speciale gelegenheden komt het altijd op tafel. Het straalt een gevoel van luxe uit en is dan ook echt de finishing touch op tafel.

Buitenlunch styling

Wie ga jij uitnodigen om bij jou te komen ontbijten of lunchen aan zo’n feestelijke tuintafel? Heel veel plezier met deze stylingtips voor een buitenlunch! Meer tips voor het stylen van een eettafel? Bekijk dan ook eens de andere blogs die ik hierover schreef!

Eén antwoord op “5 stylingtips voor een buitenlunch”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *