Een zomerse tafelstyling

De afgelopen weken hebben we heerlijk kunnen genieten van het mooie weer. Hopelijk komen er ook in september nog wat fijne zomerse avondjes aan. In dit artikel deel ik met jullie onze opgeknapte zijtuin; ons projectje van deze zomer.

Thomas bouwde een pergola en legde elektriciteit aan, we hingen een prikkabel op voor de verlichting en ik kocht een aantal leuke styling-items om de boel aan te kleden. De zijtuin is nu een heerlijk plekje om te eten, een spelletje te doen of met je laptop te zitten. Voor vandaag dekte ik de tafel. Kijken jullie mee hoe het geworden is?

Tafelkleed & buitenkaars- Dille en Kamille

Sfeermakers

Om deze hoek wat gezelliger te maken, had het wat kleur nodig. De accentkleur die ik heb gebruikt is oker, dit komt terug in het servies en de stoelkussens. Kaarsen geven ook meteen een fijn sfeertje. Deze kaars is gemaakt in een oude augurkenpot en er zit ook een deksel bij. Ideaal; zo kan hij heel de zomer buiten blijven staan. De prikkabel geeft warm licht en zorgt een beetje voor een festivalsfeertje.

Prikkabel –

Servies en decoratie

De rotan placemats heb ik op het tafelkleed gelegd. Het geeft de tafelstyling meer body en een zomers gevoel. De placemats komen van Casa . Ik hou ervan om te mixen en matchen met verschillende serviezen. Het grootste deel van mijn servies komt van de kringloop. De borden in verschillende tinten blauw zijn van de Action. De bruine bordjes komen van kringloopwinkel Vindingrijk.

Groene lantaarn & okergele (gestapelde) schaaltjes – Kwantum

Als vrienden of familie komen barbecueën, zet ik vaak deze vintage “pul” met ons gouden bestek erin op tafel. Lekker makkelijk, zo kan iedereen pakken wat hij nodig heeft. De houten serveerplank is van HK-living, maar scoorde ik bij de kringloop. Ook het blauw- gele setje en het lage schaaltje met handvat kocht ik daar.

Rietenmat – Hornbach

Ruimtelijk effect

De pergola die Thomas bouwde, zorgt voor verschil in hoogte en geeft een vergrotend effect. Vanaf de andere kant van de tuin kun je nog niet precies zien, wat zich achter de doorgang verschuilt. Dit maakt de tuin speels en ruimtelijk. Anderzijds versterkt het een knusse en intieme sfeer in de zithoek. Onze zijtuin grenst aan de garage van de buurman. Ik vond de bakstenen van deze garage niet zo mooi, dus bevestigde we hier een rietenmat tegen aan. Dit geeft meteen een knus sfeertje en geeft een natuurlijk gevoel.

Okergele stoelkussens met illustraties – Dille en Kamille

Wij gaan deze zomer hopelijk nog vaak genieten van dit fijne plekje in de tuin. Vind jij het ook zo leuk om je buitentafel te stylen? Dan heb ik je hopelijk kunnen inspireren.

4 antwoorden op “Een zomerse tafelstyling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *