Interieurtips voor een klein budget

De afgelopen maanden waren we waarschijnlijk meer thuis dan we ooit waren. Doordat je zoveel tijd in huis doorbrengt, kun je soms een beetje uitgekeken raken op je huidige interieur. Niet iedereen heeft echter geld of zin om heel veel geld uit te geven aan nieuwe spullen. In dit artikel geef ik simpele interieurtips. waarmee ik je wil laten zien hoe je met een klein budget en op een duurzame manier, je interieur een frisse boost kunt geven.

Jouw eigen mini jungle

interieurtips klein budget planten
Potjes van kringloopwinkel Vindingrijk en rommelmarkten.

Plantjes in huis geven meteen sfeer én zorgen voor wat extra zuurstof. Plantenpotten kunnen best prijzig zijn als je die nieuw in de winkel koopt. Kijk daarom eens bij een kringloopwinkel. Vaak vind je hier de mooiste potjes in allerlei soorten en maten. Kies voor één kleur die goed bij je interieur past, zo creëer je eenheid. Ik heb zelf bijvoorbeeld een set potjes in het groen en een set in terra-kleur. Door de potjes te groeperen, komen ze beter tot hun recht dan dat ze verspreid zijn door de hele kamer. In een groepje versterk je het effect en ontstaat er een soort mini-jungle. Ook planten hoef je niet altijd nieuw te kopen, vraag eens rond bij vrienden en familie of zij stekjes voor je hebben. Een pannenkoekenplant of vetplantje is bijvoorbeeld vaak makkelijk te stekken.

Praktische wanddecoratie in de keuken

interieurtips klein budget keukendecoratie
Borrelplanken cadeau gekregen en van kringloopwinkels.

Misschien ken je het wel; een berg rondzwervende kruidenpotjes in je keukenla of -kastje. Onze voorraad met kruidenpotjes bleef groeien, maar doordat het zo onoverzichtelijk was wisten we soms ook niet meer wat we in huis hadden. Dit had als gevolg dat we na een tijdje ook een verzameling dubbele kruiden hadden. Een tijdje geleden kochten we dit kruidenrekje met navulbare kruidenpotjes bij Ikea. Thomas verfde de rekjes met een restje muurverf dat we nog hadden staan. Dit straalt rust uit. Ik labelde de kruidenpotjes met mooie etiketjes en zette ze op alfabetische volgorde (hoe gestructureerd wil je het hebben, haha!). Voor €25,- kunnen we nu alle kruiden makkelijk terug vinden en het is ook meteen leuke wanddecoratie in onze keuken!

Toilet metamorfose

Het toilet in huis is vaak een ondergeschoven kindje. Zo was ons toilet ook al jarenlang een doorn in het oog met zijn parelmoerkleurige tegels en schrootjesplafond. We hebben andere verbouwprojecten in huis die we graag eerst willen aanpakken, maar besloten ons toilet alvast voor een klein budget een mini-metamorfose te geven. De schrootjes gingen er uit en Thomas plaatste er een nieuw, strak plafond in met gipsplaten. De tegels verfden we met tegelverf van Histor. Deze kun je bij de bouwmarkt in elke gewenste kleur laten mengen. Ik bekleedde een mdf plaat met behang van Kwantum en we bevestigden deze plaat tegen de achterwand van het toilet. We kochten een nieuwe wc-bril, een koperkleurig kraantje en nieuwe accessoires in mat zwart en koperkleur. Voor iets meer dan €150,- voelt ons toilet als nieuw en kunnen we weer een paar jaar vooruit!

Een nieuwe kijk op meubels

interieurtips klein budget meubels
Een oude opbergkist als tv-meubel

Probeer eens op een andere manier naar meubels in je huis te kijken. Deze kist was bijvoorbeeld vroeger een speelgoedkist in de schuur bij Thomas thuis. Wij gebruiken hem nu als opbergkist voor de kattenspulletjes en als tv-meubel. Als het deksel recht en plat is, kun je hem ook als salontafel gebruiken. Heb je kleine bijzettafeltjes die je een beetje beu bent in je woonkamer? Gebruik ze eens als nachtkastje, plantentafeltje of als bijzettafel voor buiten. Ook een kastje dat je hebt, kan in een andere kamer misschien een hele nieuwe functie krijgen.

Aan tafel

interieurtips klein budget servies
Mix en Match met servies

Nu we niet uit eten kunnen, worden er meer thuis-dinertjes georganiseerd. Om toch een beetje dat restaurantgevoel te creëren, is het leuk om je tafel mooi te dekken als er vrienden of familie komen eten. Heb jij al mooie borden en schaaltjes in je keukenkastjes staan? Ook deze aanschaf kun je zo duur maken als je wil. Mijn servies is bijvoorbeeld een bonte mix van Ikea, Action, Kwantum en een heleboel kringloop- en rommelmarkt vondsten. Probeer ook hier vast te houden aan een vast kleurenpalet. Kijk voor inspiratie voor het stylen van je tafel eens naar mijn blog over een zomerse tafelstyling.

Tot slot

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met mijn interieurtips voor een klein budget! Als je nog vragen of opmerkingen hebt, laat het me dan weten in de reacties of stuur me een berichtje via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *